Contoh Soal UKK Bahasa Sunda SD Kelas 4


Pemerintah Kota Bandung
Dinas Pendidikan

SD Negeri Derwati
Jl. Derwati No. 40 Kec. Rancasari


MATA PELAJARAN :Bahasa Sunda

KELAS : IV


NAMA :

Nilai :



Baca wacana dihandap ieu!


Buah Tina Tawekal

“Bongan, pak, ngerakeun si Tita Teh ! Moal enya, disakolaan alus kieu make dagang uras, bala-bala, jeung gorengan ? kampungan pisan ! Ceuk Banu ka bapana. Omongan. Banu di enyakeun ku Dodo, Ria jeung Reni.
“Terus di kumahakeun dagangan Tita teh? Bapana Banu nanya ka banu, kolot-kolotna Dodo, Ria, jeung Reni mah caricing bae.”
“Disepak, pak ku Banu !” ceuk Banu bangun reueus : ngan sakilat, Banu sukuna dibabuk ku Bapana make jidar panjang, Banu ceurik gagauran. Buru-buru Bapana Banu dilelerkeun ku kapala sakola.
“Hapunten, Bapa kapala, abdi kalepasan,” ceuk Bapana Banu bari gk diuk”, Banu, Bapana leuwih reueus boga anak jiga Tita, tibatan boga anak, jiga banu. Tita teh budak yatim, tapi tawekal, daek ngabantuan usaha emana. Teu ogoan, teu sombong jiga Banu,” ceuk bapana Banu ka Banu. Nu araya di dinya saregep ngadengekeun omongan Bapana banu.
Poe eta keneh bubar sakola bapana Banu nganteurkeun Tita tepi ka imahna.
Bapana Banu menta di hampura ka emana Tita tina kalakuan Banu anu gede hulu jeung kaleuleuwihi.
Sanggeus bulak balik tungtungna emana Tita leah Tita, rek dibiayaan sakolana ku bapana Banu. Tapi aya saratna:
Tita tetep cicing diimah emana. Bapana Banu satujeun. Tita jadi anak angkat Bapana Banu. Ari dagang uras, bala-bala jeung gorengan mah terus wae di pajuku Tita teh. Da keur mantuan biaya hirup emana.


Tina Pustaka Basa

4 kaca 100-101


I. Jawab pananya-pananya di handap!

1. Saha ngaran budak nu ngomong jeung bapana teh?
2. Dikumaha suku Banu ku Bapana?
3. Bapana Banu leuwih reueus lamun anakna siga saha?
4. Ku saha akhirna biaya Tita di bayarna ?
5. Naon di sebutna nu boga hate goreng ?


II. Berilah tanda silang (X) pada huruf a, b, c dan d pada jawaban yang paling benar!

1. Buku pikeun di ajar boh di sakola atawa di imah ngaranna buku ….
   a. bacaan     c. carita
   b. gambar    d. pangajaran

2. Beja atawa katerangan disebut oge ….
   a. lelepon     c. informasi
   b. internet    d. komputer

3. Nu mingpin hiji sakola nyaeta ….
   a. Guru            c. guru kelas
   b. Dosen         d. kepala sakola

4. Andi nuju … kaligrafi
   a. Gambar       c. ngagambarkeun
   b. Digambar    d. ngagambar

5. Saha … ibu teh ?
   a. Jeneng              c. jenengan
   b. Dijenengkeun   d. jenenganan

6. Nu disebut Dosen mah ngajarna teh di ….
   a. Paguron luhur    c. SD
   b. SMP                d. TK

7. Nu wajib diajar ku pamarentah urang nyaeta ….
   a. Mahasiswa                       c. sakabeh murid
   b. Murid TK tepika SD       d. murid SD tepika SMP

8. “Upami bade … buku mah ka Yani we atuh!
     a. Tambut          c. nambut
     b. Nambutan     d. nambutkeun

9. Buku bahasa sunda keagungan Arif tadi … di rorompok.
    a. Ngantun          c. kakantun
    b. kantun            d. dikantunkeun

10. Namung saleresna mah barudak teh henteu barodo da ….
      a. Ameng                     c. arameng

      b. Ameng-amengan     d. amengan

11. Ari bumina Bu Mirah nu … mana?
      a. Belah           c. palih
      b. Malik          d. nyangirah

12. Jeng, upami solat teh atuh kdah … prak prakanana.
    a. Leres            c. kaleresan
    b. Leres-leres   d. leresan

13. Bi Munah ngagaleuh … dua leter, kanggo ngeusian kompor.
    a. Minyak tanah    c. cai
    b. Gas                  d. minyak kalapa

14. Mamah nuju … bungbuahan sareng sayuran ka pasar Sayati.
    a. Meuli      c. barang beuli
    b. Meser    d. ngagaleuh

15. Ka jalmi nu ageung bohong mah moal aya deui nu ….
    a. Percaya       c. mercanten
    b. Percanten   d. percanteneun

III. Eusian titik-titik ieu d ihandap

1. Panyakit maag, akibat tina telat ….
2. Sangkan budak teu kaserang polio kudu ….
3. Akibat tina kurang sare jeung kurang barang dahar awak teh karasa bakal ….
4. Kumargi seueur tatangkalan hawa di bumi Aki teh janten ….
5. Rantang dijieun tina kaleng atawa aluminium paranti ….
6. Tetenong dijieun tina anyaman awi paranti ….
7. Mang Udin ngabogaan japati sa jodo, anak japati ngaranna ….
8. Pa Dadan ngabogaan hayam, anak hayam ngaranna ….
9. Dihareupeun imah Bi Nani aya kembang jambu aer, kembang jambu aer ngaranna ….
10. Mang Mirta tukang nyieun parabot atawa perhiasan tina emas atawa perak ngaranna ….


IV. Uraikeun pananya-pananya di handap ieu!

1. Mang Ujang ngalenggut dina korsi, hartina ngalenggut nyaeta ….

2. The Nina meni melong wae, melong hartina nyaeta ….

3. Dihareupeun imah Mang Juju keur garuneman catur, guneman catur hartina nyaeta ….

4. Bi Mamah sarena mani tibra bari garo maling, garo maling hartina nyaeta ….

5. Mang Saman parena mani loba diasupkeun kana leuit, leuit hartina nyaeta ….






Related Post:

Edukasi s d soal-soal ebook Jurnal m i Pengetahuan s m p s m a m t s aliyah makalah harmony family emosi psikologi SOAL UTS SEMESTER 2 pernak pernik skripsi soal-soal uts sd thesis tips nature download soal un Teknologi bocoran soal UN kurikulum soal uts sd semester genap Islam kumpulan soal un wanita bisnis on-line fakultas island kerja di internet kerja sampingan kumpulan soal uts sd semester genap prediksi soal umptn Gaya Hidup gaji dollar prediksi soal un review dapat dollar Kumpulan SOAL kumpulan soal uts prediksi soal un 2009 Berita Info Sertifikasi Guru download soal un Gadget News cerita lucu contoh dunia anak naskah Soal Un 2012 pendidikan puisi soal ulangan sd ujian nasional 2012 Artikel Otomotif Beach Biologi Cek Data Dapodik Daftar Fashion Handphone Kesehatan Makalah Teknologi jpeg image kata cinta kata mutiara ramalan Animal Image Berita Internasional Gemscool Kata-kata Kata-kata Galau Kecerdasan Makalah Akuntansi Makalah Manajemen Makalah Olah Raga SNMPTN 2013 Ujian Nasional bisnis online cerpen game online kata motivasi kata romantis lagu terbaru nama perguruan tinggi naskah Soal Un 2013 pantun perguruan tinggi seksologi seleksi perguruan tinggi sms soal ipa kelas 5 sd Atletik Cek NUPTK Indonesia Kalender 2013 Komunikasi Laboratorium Makalah Antropologi Makalah Filsafat Makalah Lingkungan Makalah Pendidikan Matematika Penyebab Asam Urat RSBI/BSI Rumus Matematika SMA Sinopsis Walpaper android bayi cara facebook film harga kata bijak kesuburan wanita khasiat daun sirsak kumpulan soal ulangan kumpulan soal un. Tags: Arsip Soal UN kumpulan soal uts smp lucu manfaat daun sirsak otak prediksi SOAL UN SMP 2013 prediksi soal un 2012 sea seleksi soal snmptn situs terkenal soal UN SMP 2013 soal tik smp soal-soal ips kelas 5 soal-soal latihan software tips menarik ucapan ujian nasional 2013 4shared ATM Air kelapa bikin suara jadi merdu Akuntansi Artikel Sains Bahasa Daerah Bahasa Indonesia Bahasa Pemograman Baju Batik Bank Biografi Galileo Bocoran Soal Ujian Nasional 2013 Boy Band Buah kelapa membuat wajah jadi segar Buku Can We Get Married Cara Diet Alami Dengan Makan Buah dan Sayuran Cara Menguruskan Badan Dengan Cepat Cara Sembuhkan Stroke Cara diet alami dan sehat Cepat Hamil Childless Comfort Data NUPTK Download Soal Drama Korea Entertaiment Etika Fikih Filsafat Hermeneutika Filsafat Ilmu Full House Take 2 Gejala Asam Urat Gig image HKI Habibie Ainun Hak Kekayaan Intelektual Hardware Healthy Illegal Logging Ilmu Antropologi Ilmuwan Informasi Jadwal Un 2013 Kacamata Karier Karya Tulis Ilmiah Kebaya Kebudayaan Keuangan Key Aktivator Khasiat Buah Alpukat Untuk Obat Penyakit Khasiat Dan Manfaat Buah Alpukat Khasiat dan Manfaat Buah Alpukat Untuk Obat Penyakit Kredit Macet Lari Marathon Lompat Jauh Lupa Makalah Agama Makalah Ekonomi Makalah Hukum Makalah Kesehatan Makalah Seni Makalah Sosiologi Makanan untuk Atasi Nyeri Haid Manajemen Pendidikan Manfaat Buah Alpukat Untuk Obat Mengatasi sakit saat menstruas Merawat Buku Missing You - I Miss You Motivasi Musik Nilai Norma Obat Obat Asam Urat Obat Bisul Tradisional Obat Bisul alami. Obat Bisul herbal Obat Bisul mantab Obat Mata Minus Yang Cespleng Obat Mata Minus alami Obat Mata Minus herbal Obat Mata Minus tradisional Obat Tradisional Asam Urat Obat cacingan Obat cacingan untuk anak Obat cacingan alami Obat cacingan herbal Obat cacingan tradisional Obat cacingan tradisional untuk bayi Obat cacingan tradisional untuk bayi dan anak Obat kutu air Obat kutu air alami Obat kutu air tradisional PKn Pantangan Asam Urat Pasang iklan Pasar Pasar Persaingan Sempurna Pemanasan Global Pensil 2B Asli Penyebab Datang Bulan Sering Terlamba Perkembangan Teknologi Persaingan Proses RPP Raket Ramuan kanker dengan daun sirsak Rumah dijual Rumus Fisika SMA Terbaik Sajadah Sakit pada saat kencing Samsung Sastra School 2013 Senyam-senyum Silabus SD Silabus SMA Sistem Pemerintahan Soal Fisika Soal STAN Soal UASBN SD 2013 Soal UN 2013 Sosial Standar Akuntansi Teknologi Informatika Tentang Hidup Teori Akuntansi Teropong Bintang Three Tips cara menambah berat badan secara alami Tunjangan Fungsional Guru UN SMA 2013 Ushul Fikih Video aplikasi arsip soal UN SMP artis bayaran dollar belajar bahasa inggris bisnis internet bisnis online mencari dollar blackberry bocoran Soal UN SMP 2013 buah kelapa daun jati cina daun sirsak 3 daun sirsak 4 daun sirsak 5 daya ingat email game gunanya Air kelapa hamil idm internet jadwal jerawat jpeg jurusan kata gombal kata indah kata lucu khasiat Air kelapa khasiat air rebusan daun sirsak. khasiat buah kelapa khasiat wortel kisi-kisi UN 2013 kulaih kuliah manfaat manfaat Air kelapa manfaat air rebusan daun sirsak. manfaat buah kelapa manfaat wortel menurunkan berat badan menurunkan berat badan alami menurunkan berat badan tradisional obat Nyeri Haid alami obat Nyeri Haid tradisional obat anyang-anyang obat kanker alami obat kanker herbal obat kanker tradisional obat sakit gigi obat sakit gigi cespleng obat sakit gigi tradisional obat stroke pekerjaan pengumuman pelaksanaan Ujian Nasional tahun 2012 penyebab sakit akibat mens perawatan wajah perguruan tinggi negeri prediksi soal un 2013 sakit gigi sakit saat buang air sepak bola sepeda motor soal SNMPTN soal bahasa inggri UN soal bahasa inggris 2012 soal bahasa inggris 2013 soal olimpiade soal olimpiade matematika soal pkn kelas 3 sd soal pkn kelas 5 soal snmptn 2012 soal snmptn 2013 soal tik sd kelas 5 soal umptn soal uts sd pkn semester genap soal-soal uts smp sulit belajar surat lamaran kerja ternak tips dan trik tutotial tv online ujian masuk ujian nasional 2009 universitas negeri usaha water fall